Korujen hoito-ohjeet ja säilytys

 

Korujen hoito

Tärkeää on pitää koru puhtaana, näin pidennät sen käyttöikää.

Korujen kulumiselta ei voi välttyä mutta sitä voi hidastaa oikeaoppisella korujen käsittelyllä. Jatkuvassa ihokosketuksessa korujen pinnoite kuluu nopeammin. Korujen metalliosat voivat tummua mm. kosteuden, ihon erilaisen ph:n, voiteiden ja parfyymien vaikutuksesta. Liiallinen kuumuus ja kosteus vaurioittavat ja kuluttavat koruja. Älä pidä koruja suihkussa tai saunassa. Älä myöskään suihkuta deodorantteja, parfyymeja tai hiuslakkaa niille, ne vievät kivistä ja lasista kiillon sekä muuttavat metalliosien väriä. Laita korut päälle vasta ehostuksen jälkeen.

Koruja voi puhdistaa esim. pehmeällä vähän kostutetulla mikroliinalla jolla pyyhkäiset korun puhtaaksi ja kuivaksi. Pyyhkäisy kuivalla pehmeällä liinalla poistaa enimmät korun pinnalle jääneet epäpuhtaudet. Vältä kovaa hankaamista, se kuluttaa pintaa nopeammin. Älä upota korua veteen. Mikäli korusi kastuu, niin se tulee kuivata pehmeällä kankaalla hyvin varovasti, mutta erittäin huolella.

Hopeisia ja hopeoituja korunosia voi puhdistaa hopeanpuhdistusaineilla tai hopeanpuhdistusliinalla. Hopeoidut ja kullatut korunosat eivät valitettavasti ole ikuisia, vaan jossakin vaiheessa hopeoinnin/kultauksen alla oleva materiaali tulee näkyviin. Metallien tummuminen johtuu metallin hapettumisesta, joka taas aiheutuu ilmassa olevista rikkiyhdisteistä. Rikkipitoisuutta lisäävät esimerkiksi saasteet, mutta myös ihosta erittyvä suola ja lika edistävät hapettumista. Näin ollen toisten ihmisten korut tummuvat nopeammin ja enemmän kuin toisten.

Korunosien puhtaanapitäminen pitää ne kauniina pidempään, eli kannattaa puhdistaa korua säännöllisesti. Jos koru jää puhdistamatta, epäpuhtaudet syövyttävät korua/korunosia silloinkin kun se on käyttämättä.

Helmet, luonnonkivet ja simpukankuoret likaantuvat myös, erityisesti pehmeimmät ja huokoisimmat. Vaikka monet korumateriaalit ovat kovia ja kestäviä, ne saattavat lohjeta tai jopa haljeta, mikäli ne saavat kovan iskun sopivasta suunnasta. Siksi kannattaa varoa korujen pudottamista kovalle alustalle.

 

Korujen säilytys

Korut kannattaa säilyttää erikseen niin, etteivät ne pääse hankaamaan toisiaan vasten. Laatikko, pussi tai koruteline on suositeltava säilytyspaikka.

Koruvaijeriin voi tulla mutkia korun ollessa pieneksi kierrettynä tai ahtaassa paikassa. Mutkalle mennyttä vaijeria voi suoristella varovasti.

Pitkät korut on parasta säilyttää joko roikkuen tai väljästi laskostettuna (omassa korupussissaan).

 

 

TAKUU

 

Kaikilla myydyillä SiniDesign -koruilla on kahden (2) kuukauden takuuaika. Vahingon sattuessa koru korjataan tai korvataan samanlaisella tai vastaavalla korulla.

Emme kuitenkaan vastaa vahingosta, joka johtuu korun huolimattomasta käsittelystä tai korulle tapahtuneesta tapaturmaisesta vahingosta (esim. putoaminen, kastuminen, kiinni jääminen). Takuun voimassaolon edellytyksenä on SiniDesign-korujen hoito-ohjeiden noudattaminen, joten tutustuthan hoito-ohjeisiin jotta korustasi on sinulle pitkään iloa.

Takuun piiriin eivät kuulu korujen osien luonnollinen tummuminen tai kuluminen.

Kotikutsuilla myydyillä koruilla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Tuotteen tulee olla kuitenkin käyttämätön ja myyntikuntoinen. Käytetty korvakoru on hygieniatuote, jolla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Koruissa käytetyt metalliosat ovat nikkelittömiä sekä lyijyttömiä. Joskus kuitenkin metalliosien eri aineosat saattavat aiheuttaa kaikista herkimmille allergiaoireita. Valikoimasta löytyy koruja, joissa ei ole käytetty lainkaan metalliosia. Suosittelemme näitä malleja herkimmille metalliallergikoille.